De tar närproducerad mat direkt till köksbordet

E-handelsplatsen Gårdsbudet drivs i Stockholm av tre killar från Jönköping. Det är en digital mataffär, som gör det möjligt att handla direkt från lokala producenter.
   – Det hade varit extremt roligt att öppna upp det här på hemmaplan i Jönköping, säger Niklas Grennard, en av Gårdsbudets medgrundare.

Den nystartade tjänsten Gårdsbudet är en digital handelsplats för närproducerad mat. Tjänsten skiljer sig från annan mathandel online i den meningen att konsumenter här kopplas ihop direkt med producenter.

– Vi har inga lager, utan vi beställer, packar om och kör vidare. Det är en försäljningskanal och distributionskanal om man ska hårdra det, säger Gårdsbudets medgrundare Niklas Grennard till Jmini.

Tjänsten bygger på konceptet farm-to-table, som är på stark frammarsch runt om i världen. I Sverige märks också en ökad efterfrågan. Gårdsbudet drog i gång fullt ut strax efter sommaren 2015. Redan nu har Grennard märkt på reaktionerna att folk värdesätter det här med närproducerad mat.

– Vi har verkligen lojala kunder. Det här någonting viktigt för folk, säger han.

Grennard själv har en bakgrund inom e-handel. Bland de övriga två medgrundarna är den ena professionell fotograf och den andra inriktad på logistik. Alla tre kommer ursprungligen från Jönköping. I nuläget finns Gårdsbudet bara i Stockholm, men tanken är att expandera till andra delar av Sverige så småningom.

– Det hade varit extremt roligt att öppna upp det här på hemmaplan i Jönköping, säger Grennard.

Inom livsmedelsområdet har e-handeln vuxit kraftigt på senare år. Enligt e-barometerns senaste årsrapport växte försäljningen av lösplock av mat förra året med 55 procent. Niklas Grennard ser därför en stor tillväxtpotential för Gårdsbudet. Till skillnad från andra mattjänster begränsas de emellertid till vad som produceras i närområdet.

– Vi kommer inte bygga någon jättestor infrastruktur. Målet är att växa smart och ta en bra marknadsandel, säger han.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.