Ansedd hästauktion till Elmia

Höstens hästevent på Elmia växer sig allt större.

Nu står det klart att hopphästauktionen Swedish Select Horse Sales kommer till Elmia Scandinavian Horse Show i höst. Bakom initiativet står Lisen Bratt Fredricson, som är en av grundarna till auktionen och som också är en av initiativtagarna till det nya stora hästarrangemanget.

— Vi vet att vi är en viktig marknadsplats för den svenska uppfödaren då deras hästar varit mest representerade på auktionen och det vill vi fortsätta att vara. Auktionen är också en indikation på framtidshästen, en inspiration till uppfödarna. Att se så många bra hästar i sporten nu som kommer igenom auktionen är också otroligt inspirerande för oss, därför är det alltid kul nu när våren närmar sig och vi kommer börja ta in intresseanmälningar för selektering, säger Lisen Bratt Fredricson i ett pressmeddelande.

Auktionen Swedish Select Horse Sales är Sveriges enda hopphästauktion och har arrangerats i tio år i skånska Flyinge. Men nu är det alltså Elmia som tar över stafettpinnen.

— Vi är väldigt nöjda med de 10 år vi haft på Flyinge men nu får vi den här möjligheten att växa på sikt och förnya oss och det gör vi bäst på ESHS, säger Lisen Bratt Fredricson.

Elmia Scandinavian Horse Show har premiär den 26-30 oktober i Jönköping.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.