Hyllade projektledaren återvände till Jönköping efter många år

Efter att Ida Rydh gick ut gymnasiet 2002 bestämde hon sig för att lämna Jönköping. På den tiden fanns inte mycket på hemmaplan som imponerade.

– Jag tyckte inte Jönköping var en så spännande stad kring millennieskiftet, säger hon.

Rydh studerade media management och företagsekonomi efter gymnasiet. Hon hamnade till slut i Linköping och jobbade på marknadsavdelningar i några år.

– Sen hamnade jag på Identx efter att personer i mitt och vår VD:s gemensamma nätverk parat ihop oss, säger Rydh.

Hon började på Identx i Linköping 2009 och gick under de följande åren från assistent till projektledare. För snart tre år sedan fick hon sitt första barn och bestämde sig då för att flytta hem till Jönköping.

Än så länge är Identx relativt okänt i Jönköping. Ett av Rydhs kortsiktiga mål är att sätta företaget på kartan och växa. Hon beskriver det som en strategibyrå som hjälper företag att formulera vad de ska stå för.

– Vi arbetar med strategiska varumärkesfrågor och varumärkesplattformar som skapar förutsättningar för bra kommunikation, säger hon.

Just nu är Ida Rydh föräldraledig och återgår till arbetet igen i maj. I rollen som projektledare på Identx leder hon grupper, men har inget personalansvar. Rydh har ändå en tydlig bild av vad som kännetecknar en bra ledare.

– Ett motiverande ledarskap som stöttar och uppmuntrar, men ger ganska lösa tyglar. Öppenhet tycker jag är viktigt, att man har en bra dialog, säger hon.

Ida Rydh nominerades nyligen till utmärkelsen ”Årets unga ledande kvinna” i Jönköping. Hon tycker det är ett fantastiskt initiativ, men säger samtidigt att Jönköping har en bra bit kvar vad gäller jämställdheten.

– Jönköping måste ta sig i kragen i de här frågorna. Det finns otroligt mycket drivna unga tjejer som vill ta plats om de bara får möjlighet, säger hon.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.