Nyföretagarcentrum firar 25 år- Startat upp 2 600 företag

Nyföretagarcentrum firar 25 år och under dessa år har man startat upp 2600 företag vilket blir mer än 100 nystartade företag per år. 16-18 procent av de företag som har startat upp i Jönköpingsområdet har gått igenom Nyföretagarcentrum och efter tre år överlever cirka 81 procent av dessa. Företaget är lite annorlunda på det sättet att det inte finns några anställda. De är alla egenföretagare som har bra underlag för att ge en bra rådgivning.
– En av våra styrkor är just att vi har finansiärer som gör det möjligt för oss att erbjuda kostnadsfri rådgivning och eftersom vi är egenföretagare så brottas vi med samma problem som de som kommer och vill ha hjälp. Vi kan därför erbjuda bättre hjälp när det kommer till marknadsföring, bokföring och juridik till exempel, säger Anna.

Olika event
Under 2016 är det 25 år sedan man startade Nyföretagarcentrum och Anna berättar att man under våren har olika happenings för att belysa detta.
– Vi har en Start Up Bar första onsdagen varje månad under våren på Grand Hotel i Jönköping där man komma och mingla med olika företagare. Vi uppmuntrar verkligen människor att mingla för det är lätt att man fastnar med människor man känner. Sen har vi också fördjupningar här hos oss med olika föreläsningar som kan vara väldigt nyttiga att komma och lyssna på.

Firande
Men måndagen den 25 april är datumet man ska lägga på minnet för där kommer man hålla ett event för att fira just 25 år.
– Ja, den 25 april kommer vi hålla till i den nybyggda Skybaren vid Munskjön. Då kommer man kunna lyssna på både våra finansiärer och nyföretagare när de berättar om hur de tänker. Det kommer bli firande med mingel och mat men framförallt vill vi lyfta fram våra nyföretagare och den bredden av företag som startas, avslutar Anna

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.