Åsa Andreasson på Kreativa Kvadrat – ”Viktigt med de små detaljerna”

Åsa Andreasson är inredaren men en internationell karriär som bestämde sig för att starta eget och med 20 år i branschen var förutsättningarna för att lyckas rätt stora.
– Det har gått jättebra så det är fantastiskt roligt, säger Åsa.

Kreativa Kvadrat startade för tre år sedan och sedan dess har det rullat på. Företaget erbjuder rådgivning, tips och styling inför försäljning av bostäder och man planerar och inreder privata hem och offentliga miljöer som till exempel kontor, butiksmiljöer, mässor, skyltfönster och showrooms.
– Ja, först har man en rådgivning med sin kund och det kan vara att man ska inreda ett rum till ett helt hus och sedan får kunden bestämma sig för om det låter bra. Ibland kan man dock få lite mer udda uppdrag som till exempel när jag inredde en trailer som Kinnarps åkte runt med i Europa. Det var lite roligt, säger Åsa.

Internationell karriär
Åsa startade sin karriär på IKEA Älmhult i mitten på 90-talet tog hon sig vidare till en traineeutbildning i Frankfurt i Tyskland mellan 1996-99. Sedan arbetade hon i Tyskland med att bygga upp nya IKEA-varuhus innan hon återvände till Sverige och blev inredningschef på IKEA Jönköping. Men nu har Åsa alltså drivit Kreativa Kvadrat i tre år och har haft flera stora kunder och dessutom skaffat sig flera anställda.
– Kinnarps, Swedbank och Fastighetsbyrån är några av de kunder jag har arbetat med. Jag har också fyra fantastiska anställda som oftast är ute på kundbesök.

Loppmarknader
Mycket av inspirationen berättar Åsa att hon hittar på loppmarknader.
– Jag älskar loppisrundor. Att hitta de här små detaljerna så det inte blir så matchat i hemmen. Man vill bryta av lite med något gammalt till exempel.

Vilka trender ser du just nu?
– Att den skandinaviska naturen flyttar in så det blir mycket växter i hemmen, det blir därmed mer hemtrevligt. I möbelväg är det dagbädden och serveringsvagnen som man ser mycket av och sen tror jag mycket på blå färger just nu, mustiga färger, avslutar Åsa.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.