Hon kämpar för jämnare könsfördelning i fotobranschen

När Maria Göransdotter Lindén flyttade till Jönköping från Västmanland för tio år sedan hade hon inga planer på att bli kvar någon längre tid. Men efter avslutade studier i media och kommunikation på HLK trivdes hon alldeles för bra för att lämna staden. Faktum är att hon direkt började arbeta med Jönköping som varumärke

– Jag jobbade fem år på Destination Jönköping som marknadsansvarig, med uppdraget att sprida varumärket Jönköping, säger hon.

Därefter blev hon erbjuden tjänsten som marknadschef på Scandinavian Photo. Hon tackade ja till jobbet, även om fotobranschen var något nytt för henne. Med sin bakgrund tog hon med sig ett nytt arbetssätt in i verksamheten. På kort tid har hon förnyat företagets marknadsföring och skapat innovativa samarbeten med Fryshuset och Crazy Pictures. Hon har även varit drivande i att skapa en jämn könsfördelning på företagets events.

– Det är ingen hemlighet att den här branschen är väldigt mansdominerad. Det här är ett sätt att väcka medvetenhet internt, säger hon.

Nyligen blev Göransdotter Lindén utsedd till en av Jönköpings unga ledande kvinnor. Initiativet till utmärkelsen togs av Jönköpings Fältrittklubb.

– Det var ju superroligt. Jag har följt hela projektet med glädje, säger hon.

Maria Göransdotter Lindén hör inte till dem som drivs av att göra en fantastisk karriär. Hon ser det som ett mål i sig att få jobba med saker som engagerar.

– Karriär blir mindre och mindre viktigt. I dag känns det helt oviktigt att bli någon. Jag vill jobba med sånt jag brinner för och som ger något tillbaka.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.