Hon bytte karriär och gjorde företagsdrömmen till verklighet

För snart fyra år sedan öppnade Anna Munkstierna butiken Koola Kidz i Vaggeryd. Innan dess hade hon jobbat som snickare, men valde att sadla om då hon ådrog sig en axelskada. Munkstierna hade länge burit på en dröm om att starta sin egen verksamhet.

Butiken är inriktad på barnkläder. Enligt Munkstierna bygger hennes koncept på att man ska kunna vara sig själv. På hemsidan står det att butiken säljer ”coola barnkläder och rockiga leksaker”.

– Är man trygg utåt så är man trygg inåt, säger hon.

Sedan starten har verksamheten växt ordentligt, från 50 till 200 kvadratmeters butiksyta. Munkstierna har medvetet valt att satsa på en mindre ort. Hon är engagerad i Vaggeryds utveckling och tror på den lokala handeln.

– Jag vill satsa på möten och vara “tjena” med kunderna, säger hon.

I mån av tid föreläser Munkstierna om företagande på högstadieskolor och gymnasieskolor.

– Jag berättar då om att man kan ändra sig och byta bana under karriären – att allt är möjligt, säger hon.

Vid sidan av själva butiksverksamheten har Munkstierna även ägnat sig åt välgörenhet. I samarbete med Lions har hon samlat in barnkläder och textilier till ett barnhem i Lettland. Klädinsamlingen har även gått till flyktingboenden i närheten av Vaggeryd. Under två års tid har 32 ton samlats in.

I framtiden finns planer på att starta ytterligare butiker i Sverige, men Munkstierna vill fortsatt hålla sig borta från storstäderna.

– Nu känner jag att vi är på rätt väg. Jag ser ljust på framtiden även om det är tufft i branschen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.