Skybaren nekas tillstånd att servera alkohol

Bara några veckor innan Skybaren öppnar i Munksjöstaden nekas de nu tillstånd att servera alkohol.
– Det är helt uppåt väggarna och det finns ingen grund till beslutet, säger William Axelsson driftansvarig på FC Event.

Skybaren på våning 16 vid södra Munksjöns strand har nekats alkoholtillstånd och anledningen är att socialnämnden vill låsa hissarna mellan restaurangen på nedersta plan och skybaren på våning 16.
– Socialnämnden menar att vi måste binda ihop plan 1 och 16 för att kunna servera alkohol, vilket betyder att plan 2 till 14 då ska låsas. Vad gör vi med de andra 500 personerna på de andra planen? Dessutom är det tekniskt omöjligt att låsa hissarna för att det är brandhissar. Vi kan alltså i nuläget inte göra någonting åt saken även om vi hade velat, säger Axelsson.

I ett långt publicerat Facebookinlägg skriver Axelsson om hur detta kan påverka företaget.

”Vi driver ett familjeföretag med ca 42 heltidsanställda och 200 behovsanställda. Bolaget grundades 1993 och vi har sedan dess verkat för Jönköping som mötesplats. I februari förra året skrev vi på kontraktet för vad som skulle bli vår enskilt största investering och satsning någonsin, en ny restaurang & skybar i Jönköping.”

”Den 15 september skickades en ansökan om tillstånd in till tillståndsenheten. Nästan 6 månader senare, ca 1 vecka innan nämndens möte får vi tillgång till underlaget och där presenteras ett krav som aldrig tidigare nämnts.” 

Axelsson berättar att de har kopplat på jurist och överklagat.

Uppdatering: 
FC Event låter meddela att de har fått inhibition (beslut) som innebär att de kommer att genomföra första eventet i skybaren i morgon tisdag som planerat. 

 

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.