Buss ersätter tåg mellan Jönköping och Nässjö

Med start den 25 april ställs delar av tågtrafiken in mellan på sträckan Jönköping  – Nässjö i båda riktningar. 

– Det är ett rälsbyte som ska göras under dagtid och då är det planerat för ersättningsbussar istället, säger Jarl Samuelsson, ansvarig för Västtrafiks tågtrafik till Jmini.

”20 minuter längre restid”
Carina Johansson, projektledare för trafikomläggningar på Västtrafik säger till Jmini att resenärerna får räkna med cirka 20 minuter längre restid på sträckan Jönköping – Nässjö.

– Upplägget är så att bussarna är inte riktade till ett och samma tåg utan man får vänta in andra avgångar och då blir det något längre restid.

Kommer det att bli huggsexa om sittplatserna?

– Nej, det hoppas jag verkligen inte. Vi har anpassat antalet bussar efter den mängd resenärer som brukar resa på sträckan.

”Ingen kaos”
Jarl Samuelsson betonar att det inte kommer bli någon kaos när bussar ersätter tågen.

– Nej, något kaos blir det absolut inte. Vi har planerat detta väl och brukar vara duktiga på att sätta in ersättningsbussar. Dessutom kommer det att finnas både busskoordinatorer och stationsvärdar på plats för att hjälpa passagerarna, säger Jarl Samuelsson, som också uppmanar resenärerna att besöka Jönköpings Länstrafiks och Västtrafiks webbplatserna för att få uppdaterad trafikinformation.

Enligt Jarl Samuelsson beräknas underhållsarbetet vara klart den den 29 maj.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.