”Toarullen” har fått ny ägare

Tidigare ägde Lustgården och Tosito fastigheten i projektbolaget, Tolust. Nu när byggnaden står färdig tar Tosito över hela fastigheten, Marinen 1. Detta skriver tidningen Fastighetsvärlden.

– Tosito och Lustgården har Tolust tillsammans och nu när Tornet är färdigbyggt blev det så att vi tog över det. Det blir Gunnars (reds. anm., Järvhammar) tur nästa gång, vi tar en fika och kommer överens hur vi ska fördela fastigheterna, det är inga problem, det är kul att göra detta tillsammans, säger VD på Tosito Tommy Fritz till Fastighetsvärlden.

Tolust bygger fler fastigheter
Tolust kommer att fortsätta sitt byggande i Munksjöstaden. Totalt, skriver tidningen, kommer man att investera cirka fem miljarder kronor.

I etapp ett kommer projektbolaget att bygga 220 lägenheter för Riksbyggen och cirka 150 lägenheter för Jönköpings kommun.

Hemköp och konstgjord ö
De kommande åren kommer man, säger Tommy Fitz, att bygga 300 till 400 lägenheter. I planerna finns även en förskola, och affärer.

Ett hyresavtal ska redan ha tecknats med Hemköp, som ska ligga på Barnarpsgatan under år 2017. Vid Torparondellen kommer Wetterhälsan att öppna nästa år.

Man planerar även en ny strandpromenad runt Munksjön och en 7 000 kvadratmeter konstgjord ö.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.