Så här blir nya A6

Nu börjar förvandlingen av A6. Med modernisering, till- och ombyggnad av totalt 29 000 kvadratmeter i en första etapp med ny spektakulär design vill köpcentret återta positionen som en av Sveriges ledande handelsplatser.

Lars Bröms, centrumchef för A6 Center säger att ambitionen med till- och ombyggnationen är att skapa ett nytt center med influenser från hela världen, en handelsplats som ska bli ett självklart alternativ till storstaden med nya spännande hyresgäster samt intressanta lösningar för flera av de redan etablerade.

– Målet med att utveckla A6 är att lyfta attraktionskraften för hela A6-området och fortsätta att utveckla servicen för närområdet, samt bli ett bra komplement till stadskärnan vilket medför att man på sikt stärker hela Jönköping som shoppingdestination för regionen, säger Lars Bröms, centrumchef för A6 Center i en kommentar.

Det kommer att bli fokus på mat när portarna slår upp till den första delinvigningen under hösten 2017. Förutom att Coop kommer att nystarta med ett mycket tydligare och specialiserat matkoncept, kommer en dynamisk restaurangavdelning med global touch bli en stark reseanledning till köpcentret.

Med start redan i maj kommer köpcentret att börja fyllas med ledtrådar som pekar mot platsens kommande tema. Besökarna kommer mötas av intryck från jordens alla hörn och konceptet kommer att utvecklas under hela ombyggnationen. Först ut är influenser från Los Angeles, New York, Rom och Paris.

– Nya A6 kommer att bjuda på en spektakulär design inspirerad av stora urbana rum och byggnader som till exempel klassiska saluhallar och internationella tågstationer, byggnader som klarar av stora flöden av människor och som kan innehålla butiker och restauranger som ändras över tid, säger Alexander Sundberg, chef för fastighetsutveckling på Alecta.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.