Jönköping får kostnadsfri parkeringsapp

Jönköping kommun lanserar nu parkeringsappen Parkster för telefonparkering på gator, torg och i P-hus. Parkster är den första tjänsten som inte kostar något extra för bilisterna att använda. Det skriver Parkster i ett pressmeddelande.

Sedan förra veckan sitter gröna skyltar uppe på kommunala parkeringar och P-hus i Jönköping med information om Parkster, en ny parkeringsapp. Parkster kostar ingenting extra för bilisterna att använda – man betalar bara för tiden man parkerar och kan när som helst förlänga tiden i mobiltelefonen, vilket minskar risken för böter. Det går även att se antalet lediga platser i P-husen i appen.

– Vi har några liknande betalningslösningar sedan tidigare, men Parkster kostar ingenting extra för bilisterna. Alla som tidigare har gått över till att betala sin parkering via app tycker att det är fantastiskt smidigt. Det kan finnas en viss psykologisk tröskel, men har man väl kommit över den blir det enklare och bekvämare på alla sätt, säger Reimer Selero, parkeringschef i Jönköpings kommun.

Möjligheten att köpa p-biljett från mobilen finns redan på en rad orter i Sverige. Parkster startade i Lund och har sedan dess etablerat sig på trettio orter från norr till söder. Tanken har hela tiden varit att erbjuda en tjänst som inte kostar något extra för bilisterna.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.