Efter 27 år med reklambyrån – nu säljer pionjären sin andel i NY

Det var nu snart 27 år sedan Anders Nyström startade reklambyrån NY. Företaget har i dag 34 medarbetare, 6 delägare, och är dessutom både webbyrå och studio. Nyström väljer nu att gå vidare i sin karriär och sälja sin del av bolaget till de övriga delägarna.

– Vårt vd-byte har tolkats som att jag skulle dra mig tillbaka. Det stämmer inte alls, men det innebar att jag fick väldigt många förfrågningar om att engagera mig i andra bolag på både styrelsenivå och som konsult. Det ena ledde till det andra, och tillsammans med de övriga delägarna kom vi fram till att detta var ett bra tillfälle för mig att efter 27 år lämna över ansvaret fullt ut för NY, säger han i ett pressmeddelande.

I stället ska Nyström från och med i höst jobba som konsult inom marknadsföring och företagsutveckling. Sedan i våras är Pernilla Ljungbergh vd för NY. Hon ser det som ett bra tillfälle för Nyström att nu lämna över ansvaret för bolaget.

– Jag tycker att de ska bli jättespännande att, tillsammans med de andra delägarna, leda NY in i framtiden. Anders och jag har jobbat tätt ihop med att utveckla byrån de senaste fem åren vilket gör att jag känner mig väl insatt i de utmaningar och möjligheter som NY Collective står inför, säger hon.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.