Jönköping får Skandinaviens största multiarena för jakt, fiske och hund

Den jättelika inomhusanläggningen på drygt 7000 kvadratmeter, kommer att inrymma butik, café och restaurang på cirka 2 500 kvadratmeter samt två skyttehallar om 80m och 25m för kula och hagel, en stor hundsporthall för hundar och konferensavdelning. Planen är att invigning ska ske under 2017.

– Inspirationen kommer från USA och Centraleuropa, där det finns anläggningar av det här slaget.  Med en multiarena kommer vi att erbjuda upplevelser inom alla de grenar vi jobbar med. Vi ser
hela Skandinavien som en intressant marknad, säger Christian Larsson, ägare/VD för Jaktia i Jönköping.

Jaktia i Jönköping står för driften, medan anläggningen byggs av Hulukvarn AB.

– Det här projektet hade inte varit möjligt att genomföra utan fastighetsägarens stora jakt-, hund- och friluftsintresse. När det är verklighet nästa år kommer regionen att bli en stor attraktion rikare,  fortsätter Christian.

Christian är uppväxt med natur och jakt som största intresse och har jobbat med och i branschen i drygt 20 år. Att satsningen ligger rätt i tiden är han helt övertygad om.

– Det här är något helt nytt. I Skandinavien utövas jakt och fiske av flera miljoner människor. Nu ger vi möjlighet till upplevelse, shopping, utbildningar, konferenser och andra event under ett
och samma tak. Det blir en ny dimension, säger han.

– De som redan är ”bitna” kommer givetvis att vilja komma hit, men vi ska också vara intressanta för de som exempelvis vill prova på skytte eller fiske eller som vill ha aktiviteter under en konferens.

Lars Martinsson, VD på Jaktia AB Sverige, är också mycket glad att det är Jaktia som står bakom branschens första multiarena.

– Jag ser anläggningen som ett stort plus för hela branschen. Det innebär att många fler får möjligheten att uppmärksamma det vi jobbar med. Att den byggs i Jönköping känns helt rätt. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.