Smällen: 40 kan få lämna Arla

40 tjänster kan försvinna från Arla i Jönköping när bolaget inleder ett omfattande effektiviseringsprogram. Det meddelade Arla idag.

Enligt Arla är syftet att ”förbättra kundservicen, minska produktionskostnaderna och anpassa verksamheterna till det rådande marknadsläget”.

– Personalen i Jönköping har informerats och vi har påbörjat de lokala konsekvensförhandlingarna tillsammans med facket. Det kommer att beröra 40 tjänster men hur många personer som påverkas är ännu inte klart, säger Daniel Emilsson, presschef för Arla Sverige till Jmini.

Finns det någon särskild personalgrupp som kommer att drabbas extra hårt?

– Vilken personal som påverkas av detta är inget vi kan uttala oss om nu, säger Daniel Emilsson.

De bakomliggande faktorerna bakom det stora besparingsprogrammet beror dels på en global mjölkkris, dels en ökad mjölkimport. Det menar Jens Skovbo Ingvardsen, Vice President Milk & Yoghurt Nordic på Arla.

– Sveriges mjölkbönder och den svenska mejeribranschen har drabbats hårt av den globala mjölkkrisen. Svenska mejeriföretag pressas även av handelns stora import av mejeriprodukter, ökande konkurrens från utländska mejeriföretag och förändrade konsumtionsvanor hos svenskarna. För att bibehålla en hög konkurrenskraft på en extremt turbulent marknad effektiviserar vi nu verksamheten på två av våra mejerier.

Arla hoppas på att den minskade bemanningen i största möjliga mån ska ske genom naturliga avgångar och pensionering.

Förändringarna beräknas vara genomförda under fjärde kvartalet 2016.

Även Stockholm drabbas där 50 tjänster kan försvinna.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.