EXTRA: OLW återkallar chips

OLW:s chips ”Naturchips Havssalt” med bäst före-datum 30-08-2016 kan innehålla mjölkprotein. Halterna är mycket låga och berör ett begränsat parti. Orsaken är att en annan snacksprodukt med ostkrydda har kommit med i ett fåtal chipspåsar. Det skriver OLW i ett pressmeddelande.

I OLW:s chips “Naturchips Havssalt” 180 gram med bäst före-datum 30-08-2016 har det kommit med en annan snacksprodukt, potatisstavar, som innehåller mjölkprotein. Potatisstavarna har ett annat utseende än chipsen och formen påminner om pommes frites. Kryddan på potatisstavarna innehåller mycket låga halter av mjölkprotein men kan utlösa en allergisk reaktion hos de personer som har en mjölkproteinallergi.

– Vi har uppmärksammat att det i våra Naturchips Havssalt har kommit med produkter som innehåller mjölkprotein. Det är en mycket begränsad produktionstid med bäst före-datum 30-08-2016 som berörs men . Då påsarna kan innehålla en odeklarerad allergen vill vi informera våra konsumenter för att vara på den säkra sidan, säger Stina Petrini, Kommunikationschef på OLW i en kommentar.

Det var en konsument som hörde av sig till OLW och snacksföretaget har noggrant undersökt det inträffade. Även om det rör sig om en begränsad upplaga och halterna av mjölkprotein är mycket låga har OLW valt att återkalla det begränsade partiet hos kund.

OLW beklagar det inträffade och uppmanar oroliga konsumenter som köpt den aktuella chipspåsen att kontakta OLW:s konsumentkontakt, [email protected]

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.