Så ska de nya ägarna utveckla klassiska konditoriet

I dag stod det klart att Åke Danås säljer sitt konditoriimperium där varumärkena Stigs, Bernards och Pinchos ingår. Nya ägare blir Johan Liljekvist och Christer Frisk, som i dag är verksamma inom försäljning, företagsledning och ekonomi.

Åke Danås har varit ensam ägare av företaget sedan 1990. Nu har han av hälsoskäl bestämt sig för att sälja verksamheten.

– Han ville ha någon som kom utifrån, som inte är i branschen så att vi kan utveckla konceptet och ta hand om det, säger Liljekvist.

Ägarbytet kommer inte innebära några större förändringar av verksamheterna inom koncernen. Den nuvarande vd:n Anki Hansson blir kvar på sin post. En tanke de nya ägarna har är att bygga vidare på Pinchos, som startade förra året.

– Det är möjligt att vi kommer titta vidare om vi kan starta Pinchos någon annanstans. Det finns en del idéer. Men vi har sagt att det blir inga stora förändringar utan vi kommer bara jobba med förbättringar och försöka få företaget att växa, säger Liljekvist.

Anledningen till att Liljekvist och Frisk valde att ta över var att de såg en stor potential i företaget. Enligt Liljekvist finns alla ingredienser man kan tänka sig inom koncernen.

– Vi tycker det här ska bli jätteroligt. Vi ser fram emot att jobba med personalen som har varit oerhört duktiga i alla år, säger han.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.