Relacom vinner stort fiberavtal med Jönköping Energi

Jmini har tidigare skrivit om att Jönköping Energi storsatsar på en fortsatt utbyggnad av fibernätet på lands­bygden. Målet är att ansluta 1 900 hushåll till Jönköping stadsnät Wetternet. Nu står det klart att det blir teknikserviceföretaget Relacom som ska ansvara för utbygganden av fibernätet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sedan tidigare anlitas Relacom av Jönköping Energi som fiberentreprenör i Jönköpings tätort. Det nya avtalet innebär att Relacom får ett fortsatt förtroende att bygga fibernät åt Jönköping Energi och därmed bidra till att koppla upp ännu fler fastigheter i till det öppna stadsnätet. Relacom anlitar det lokala entreprenad­företaget Topiro som gräventreprenör i projektet.

De nu aktuella områdena för utbyggnad på landsbygden är Norra Mo väster om Jönköping samt Hakarp/Järsnäs/Lekeryd och Ödestugu/del av Tenhults landsbygd öster om Jönköping. Grävarbetena inleds under hösten 2016 och senast under 2018 ska fastigheterna vara ansluta till fibernätet.

Jönköping Energi har som mål att senast år 2020 erbjuda 90 procent av hushållen och företagen i kommunens tät­orter och tätbe­byggda områden möjlighet att ansluta sig till det snabba fibernätet Wetternet år 2020.

– Det är här ett mycket stort ramavtal och ytterligare ett bra exempel på att vi är en aktör att räkna med när det kommer till så pass omfattande åtaganden som i Jönköping, säger Ola Englund, affärsområdeschef Fiber på Relacom.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.