ITAB i storaffär – köper konkurrent

ITAB Shop Concept köper La Fortezza Group, en av Sydeuropas ledande aktörer inom butiksinredning med huvudkontor i Bologna, Italien.  Det framgår av ett pressmeddelande.

La Fortezza omsatte cirka 1,3 miljarder kronor 2015 och har cirka 630 anställda.

– Förvärvet är i linje med vår strategi om att erbjuda helhetskoncept till detaljhandeln i Europa. Genom förvärvet stärker vi ytterligare vår ledande marknadsposition i Europa och får en stark position i Sydeuropa. Vi kan genom förvärvet erbjuda La Fortezzas kunder en bredare produktportfölj främst i form av kassadiskar, självutcheckningssystem och belysningsprodukt, säger Ulf Rostedt, VD och koncernchef på ITAB i en kommentar.

La Fortezza grundades av nuvarande ägarfamiljer 1962. Koncernen har idag en ledande position på den Sydeuropeiska marknaden och har långsiktiga affärsrelationer med flera av södra Europas stora detaljhandelskedjor. Som en del av strategin har koncernen expanderat till nya marknader i takt med kundernas etablering. La Fortezza bedriver produktion och försäljning samt projektledning av konceptinredning. Koncernen har egna produktionsanläggningar i Italien, Frankrike, Ryssland och Argentina.

– Vi ser fram emot att bli en del av Europas ledande leverantör av helhetskoncept till detaljhandeln. Det tryggar allas vår framtid och vi kan nu erbjuda kunderna ett komplett och kostnadseffektivt helhetskoncept och får på det sättet ett starkare kunderbjudande, säger Glauco Frascaroli, Ordförande och VD La Fortezza.

Tillträdet är villkorat av konkurrensgodkännande och förväntas ske under fjärde kvartalet i år. Köpeskillingen för aktierna uppgår till motsvarande 85 MEUR på skuldfri basis samt en tilläggsköpeskilling om maximalt 20 MEUR baserat på bolagets utveckling till och med 2017. Förvärvet finansieras med nyupptagna kreditfaciliteter.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.