Så ska Medica Nord dubbla sin omsättning

Medica Nord är en snabbväxande hälsoleverantör med huvudkontor i Jönköping. Nyligen förvärvade företaget Natumin Pharma i Habo. Nu är målsättningen att dubbla omsättningen de närmaste tre åren.

Företaget Medica Nord med huvudkontor i Jönköping har funnits i tio år. Verksamheten går till stor del ut på att sälja hälsorelaterade varumärken på den skandinaviska marknaden.

– Vi säljer via distributionskanaler som apoteken till exempel. Kort och gott så säljer vi hälsa, säger företagets vd Jakob Johansson.

En majoritet av företagets produkter vänder sig till kvinnor över 50 år. Produktområdena är allt från ledbesvär och sömnproblem till skönhetsprodukter i form av krämer.

Enligt Johansson omsätter företaget i dag ungefär 120 miljoner. En del i tillväxtstrategin är att förvärva andra bolag inom branschen.

– Det senaste förvärvet vi gjorde var Natumin Pharma i Habo i början av april. Det är ett forsknings- och utvecklingsbolag med försäljning runtom i världen och egen tillverkning, säger han.

Totalt finns nu 45 anställda inom koncernen. Verksamheten är i hög grad koncentrerad till Jönköping.

– Själva hjärtat har varit i Jönköping. Vi anställde en hel del nytt förra året. Det är 5–6 personer som har börjat hos oss här i Jönköping

Nu är målsättningen att fortsätta växa genom förvärv. Framför sig ser Johansson en stor utveckling på exportmarknaden.

– Jag har en tro om att vi har dubblat omsättningen ungefär om tre år, säger han.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.