Klart: De tar över Slottsvillan

Nu lanserar Rydbergs Event ett samarbete med Slottsvillan i Huskvarna. Med start i augusti går Mikael och Elin Rydberg in och driver hotell- och konferensverksamhet i lokalerna.
   – Vår ambition är att utveckla verksamheten och göra lite mer event och arrangemang. Mer av öppen verksamhet som riktar sig till allmänheten, säger Mikael Rydberg.

Det var nu över ett år sedan Slottsvillan i Huskvarna lades ut till försäljning. Trots ett flertal intressenter har en försäljning av fastigheten än så länge inte gått i lås.

Nu står det klart att ägarna hittat en ny lösning för driften. Det sker genom att Rydbergs Event går in och driver hotell och konferensverksamheten. Bakom företaget står lokalpolitikerna Mikael och Elin Rydberg, som båda varit verksamma inom Socialdemokraterna.

– Nuvarande ägare till Slottsvillan har under en period försökt sälja fastigheten. Då kände de att det här var en bra lösning, att några andra kan gå in och driva, säger Mikael Rydberg till Jmini.

Med start i mitten av augusti går Rydbergs Event in och driver verksamheten tillsammans med Slottsvillans nuvarande ägare. Efter årsskiftet går de in som hyresgäster och driver verksamheten själva.

– Vår ambition är att försöka ha lite mer fokus på konferens och kursverksamhet, att kunna göra bra kringarrangemang. Sen att försöka se till att det händer lite mer för allmänheten i Huskvarna. Det är någonting vi brinner för, säger Rydberg.

Vad som kommer ske gällande ägarskapet av fastigheten är än så länge oklart. Enligt den ansvarige mäklaren Johan Sethberg på Fastighetsbyrån ligger Slottsvillan fortfarande ute till försäljning.

– Vi har varit nära [försäljning] många gånger. Jag har fortfarande ett par intressenter, säger han.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.