Bostadsfesten fortsätter – så här mycket har de ökat

Under de senaste tre månaderna har prisuppgången för villor varit 6 procent och för bostadsrätter 3 procent.

Om man blickar tillbaka de senaste 12 månaderna har prisuppgången i kommunen varit 10 procent för villor och 12 procent för bostadsrätter.

– Den positiva prisutvecklingen visar precis det som vi anat, att det är ett fortsatt högt tryck på bostäder i kommunen. Det byggs en hel del men alla objekt vi lägger ut säljer slut nästan direkt. I framtiden behöver det byggas betydligt betydligt mer om vi ska komma ikapp den höga efterfrågan, speciellt med tanke på högskolans framfart med över 12 000 personer. Jönköping är överlag en mycket attraktiv stad med låg arbetslöshet som ständigt utvecklas och det påverkar bostadspriserna positivt, säger Henrik Holm, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping i en kommentar.

Efterfrågan är fortsatt stor
– April, maj och juni var tre fantastiska månader för bostadsmarknaden i länet. Många ville köpa innan amorteringskravet gick igenom och brydde sig inte särskilt om priserna ibland gick upp med flera 100 000 kronor. Framförallt när det kommer till villor där priserna oftast är något högre. Vi har märkt av att marknaden blivit något lugnare nu även om efterfrågan fortsatt är stor, säger Henrik Holm, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping.

En genomsnittlig bostadsrätt i Sverige kostar nästan 2,4 miljoner kronor. Medelpriset för en villa ligger strax under 2,9 miljoner kronor.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.