Inwido köper brittisk fönsterbjässe

– Med förvärvet av CWG Choices stärker vi vår position på den brittiska marknaden och i den viktiga försäljningskanalen mot installatörer, säger Håkan Jeppsson, VD och koncernchef för Inwido och fortsätter: CWG Choices säljer huvudsakligen PVC-produkter men erbjuder också produkter i aluminium. Vi ser möjligheter i att framöver kunna komplettera detta erbjudande till installatörer genom att även erbjuda fönster och dörrar i trä.

I England utgör PVC-fönster 80 procent av den totala marknaden. Med detta förvärv kompletterar Inwido erbjudandet från Allan Bros. och Jack Brunsdon & Son genom att ta ett steg in på marknaden för PVC-baserade fönster och dörrar. CWG Choices har idag cirka 180 anställda och omsatte under 2015, 23 miljoner pund.

– Inwido är ett handlingskraftigt och seriöst företag som har lyckats att bli ledande inom fönster- och dörrbranschen i Europa under de senaste åren, säger Jason Wilder, VD för CWG Choices. Koncernens decentraliserade struktur har visat sig vara mycket lönsam och passar oss väl. Jag är övertygad om att dessa två företag matchar varandra väl.

Förvärvet av CWG Choices finansieras genom tillgängliga likvida medel samt upptagande av banklån och kommer ha en positiv påverkan på Inwidos vinst per aktie. Förvärvet, som inte är föremål för godkännande från relevanta konkurrensmyndigheter, förväntas genomföras den 29 juli.

I Insides varumärkesportfölj finns bland annat Elitfönster, Hajom och Diplomat.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.