Bostadsfeber i Nässjö: ”Väldigt stor prisuppgång”

På senare tid har bostadsmarknaden i Nässjö kommun fått ett rejält uppsving med stora prisuppgångar. Det senaste året har priserna ökat med 30–40 procent på villor och bostadsrätter.
   – I våra småorter där en normal villa tidigare kostade 500 000 kostar den helt plötsligt 650 000, säger Anders Torstensson på Fastighetsbyrån i Nässjö.

På senare år har bostadspriserna i Nässjö kommun ökat rejält. Enligt Svensk Mäklarstatistik har priserna på bostadsrätter i kommunen ökat med 38 procent det senaste året. Motsvarande siffra för villor är 34 procent. Fastighetsmäklaren Anders Torstensson på Fastighetsbyrån bekräftar att marknaden gått uppåt.

– Det har varit oerhört starkt med kraftiga prisökningar. Framför allt våren och försommaren var ju enormt bra. Mycket av det tror jag egentligen beror på ett väldigt lågt utbud. Det gör ju att det blir väldigt många spekulanter på de få objekt som kommer ut, säger han.

En förklaring till att den procentuella ökningen varit så hög är att priserna börjat från en lägre nivå.

– I våra småorter där en normal villa tidigare kostade 500 000 kostar den helt plötsligt 650 000. Procentuellt blir det en väldigt stor prisuppgång, säger Torstensson.

Den 1 juni trädde Finansinspektionens nya amorteringskrav på bolån i kraft. I både Stockholm och Göteborg har effekten bland annat blivit minskade bostadspriser. En sådan effekt väntar sig inte Anders Torstensson i Nässjö.

– Det borde bli lite lugnare, men jag tror absolut inte det faller tillbaks.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.