JSC på plats i Toronto på Microsoft WPC

Läsarnyhet. JSC it-partner AB, med sitt huvudkontor och mötesplats för sina kunder i Nässjö, är sedan många år en välrenommerad partner till Microsoft och arbetar nära och tillsammans med dem i olika utveckling, kring just Microsoft-relaterade plattformar och applikationer.

JSC med sina representanter Dan Jacobsen och Nicklas Friman, har nu under några dagar i juli, varit på plats på Microsoft World Partner Conference, WPC, under årets upplaga i Toronto, Kanada. Där har, för varje dag, en inledande presentation hållits, där olika ledande personer på Microsoft presenterat och demonstrerat kring kommande trender och lösningar. Ett stort fokus under konferensen har inte helt förvånande varit på det Microsoft ibland kallar ”det goda molnet” och den digitala transformation som pågår från ”lokalt driftade lösningar” till molnbaserade lösningar.

Dan reflekterar: ”Vi på JSC hör och ser här mycket kring termer som innovation, mobilitet och transformation. Det handlar inte bara om att ”ta sig till molnet”, utan även att utnyttja alla fördelar som detta medför. På JSC arbetar vi ju ständigt för att ta fram bästa lösningarna för våra kunder i just samarbetet med Microsoft, som en av deras partners”.

Nicklas fyller på med att: ”Microsoft fortsätter mycket tydligt en stark satsning, på sina molnlösningar vad gäller samarbete och samverkan, säkerhet och kommunikation, inte minst ännu mer satsning på Skype som ett verktyg att kommunicera med i samspel med telefonilösningar, både mobilt och fast telefoni, vilket kommer ge ännu fler bra samverkansmöjligheter”.

Annat intressant är också att Microsoft mer aktivt från hösten kommer föra samman de ”traditionella” kontorsprodukterna inom e-post, dokumenthantering och det s.k. Officepaket med sin affärssystemsverksamhet. Här kommer vi nu framöver få se en ny produktflora av affärsapplikationer under namnet Dynamics 365 och en ny digital marknadsplats för att ladda ner dessa applikationer och tjänster vid namn AppSoruce. Spännande och utmanande utveckling ligger framför, till nytta för företag och inte minst då kunder till JSC som kommer att få höra och veta mera framöver.

Dan som är verksamhetsutvecklare på JSC, ser stora möjligheter att hjälpa företag och kunder att ta till sig allt nytt för att ska nytta i sina verksamheter. Nicklas, som är ansvarig för telefoniaffärer hos JSC-kunderna och företag ser också fram emot mycket intressant utveckling under hösten och kommande året.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.