Jönköpings län klättrar uppåt i Upphandlingsbarometern

Under förra året publicerades totalt 737 offentliga upphandlingar i Jönköpings län, som klättrar från en 15:e plats till delad 11:e plats i Vismas Upphandlingsbarometer. Gotland kniper förstaplatsen i rankningen, följt av Kronoberg och Uppsala län på delad andraplats.

Under 2015 publicerades 18 486 upphandlingar i Sverige, vilket är en knapp minskning med 0,25 procent jämfört med året innan och en nivå som är fortsatt hög. Även värdet på upphandlingarna ligger kvar högt och uppskattas till omkring 625 miljarder kronor.

– Den tydliga nedgång som vi såg i 2014 års totala siffror, med ett tapp på sju procent, var en effekt av den höjda direktupphandlingsgränsen. Årets blygsamma minskning av antalet upphandlingar indikerar en stabilisering och anpassning efter den nya nivån, säger Peter Gerhardsson, vd på Visma Commerce.

I Jönköpings län publicerades 737 unika upphandlingar under 2015, vilket innebär en minskning av antalet upphandlingar med åtta procent det senaste året.

Upphandlingsbarometern i Jönköpings län:
– I Jönköpings län genomfördes 212 upphandlingar per 100 000 invånare, vilket gör att Jönköpings län hamnar på plats 10 i den kategorin.

– I genomsnitt hade länet 3,9 företag som deltog i varje upphandling, vilket gör att Jönköpings län hamnar på plats 14 i den kategorin.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.