Här planeras ny företagspark i Jönköping

På Hedenstorp i Jönköping byggs en mängd nya industri- och lagerlokaler. I början av 2017 väntas en ny företagspark stå klar på Hjortronvägen. Bakom initiativet står Stockholmsbaserade Mainstay Fastigheter. Just nu återstår bara formaliteter innan bygget kan påbörjas.

– Vi kommer att dra i gång byggnationen så snart bygglovet är klart, sannolikt i slutet på augusti, säger David Malmström, delägare i Mainstay Fastigheter.

Fastighetsbolagets koncept går ut på att bygga företagsparker i bostadsrättsform. Det ger företag möjlighet att äga sina lokaler i stället för att hyra.

– Den här nischen är på stark frammarsch runtom i Sverige. Typiskt sett har man byggt rätt så enkla byggnader som är väldigt råa i sin karaktär när de säljs. Vi har tagit fram ett mer förädlat koncept med högre byggkvalitet, säger Malmström

Byggnaden kommer vara cirka 4 000 kvadratmeter stor och bestå av 20 lokaler. Det är redan ett flertal företag som tecknat avtal med fastighetsbolaget.

– Vi har sålt någonstans runt hälften av lokalerna i dag. Det är en blandning av företag. Allt från e-handelsföretag som behöver logistikutrymmen till lättare industri, säger Malmström.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.