Jula packar om Biltema-produkter – säljer som sina egna

Härom veckan besökte Stefan Larsson Julas varuhus på A6 för att köpa en släpvagnskontakt. När han tittade närmare på förpackningen upptäckte han något oväntat.

– I den plomberade Jula-förpackningen låg det Biltema-grejor, säger han.

Något samarbete mellan huvudkonkurrenterna är det emellertid inte frågan om.

– Vi har inget samarbete mellan varandra så det måste ha blivit något misstag där någonstans, säger Kari Koivisto, vd på Jula Sverige.

Enligt Koivisto är det sannolikt leverantören som gjort ett misstag.

– Grejen är den att vi jobbar med en hel del import och det gör Biltema också. Vid flera tillfällen använder vi samma leverantörer. Så frågan är om de har paketerat fel på något sätt, säger han.

Koivisto säger att det inte är vanligt förekommande, men att det har inträffat tidigare. Även från Biltemas håll bekräftas att liknande händelser har förekommit tidigare.

– Det hände en gång för ett par år sedan att de hade klistrat över en Biltema-etikett på en produkt de sålde. Då hade de någon förklaring att det var leverantören som hade missat och stoppat det i fel förpackning, säger Henrik Jarl, marknadsansvarig på Biltema.

När Jmini beger sig upp till Jula-butiken för att undersöka om det finns fler Biltema-produkter håller personal på att gå igenom samtliga förpackningar med släpvagnskontakter.

Enligt Henrik Jarl ser Biltema allvarligt på det hela och kommer utreda vad som hänt.

– Vi har ingen acceptans för detta. Vi kommer försöker ta reda på vad som skett från vårt håll. Det är inte meningen att våra produkter ska finnas på Jula, säger han.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.