Varsel i HV71:s storsponsor

I dag stod det klart att Kinnarps varslar personal från huvudkontoret in Kinnarp. Totalt är det 18 tjänstemän som sägs upp.
   – Det är beklagligt att vi nu måste låta duktiga medarbetare lämna företaget, men tyvärr är det oundvikligt.

På tisdagen gick Kinnarps ut med att möbeljätten varslar personal från huvudkontoret i Kinnarp utanför Falköping. Totalt är det 18 av företagets totalt 268 tjänstemän på orten som varslats om uppsägning. Företaget har även kontor i Jönköping.

– Det är beklagligt att vi nu måste låta duktiga medarbetare lämna företaget, men tyvärr är det oundvikligt, säger Kinnarps koncernchef Per-Arne Andersson.

Förhandlingar ska nu inledas med fackliga parter. Medarbetarna ska ha informerats om situationen under dagen. Anledningen till uppsägningarna uppges vara att företaget behöver effektiviseras.

– Vi behöver se över våra kostnader för att kunna satsa på tillväxtområden och säkra vår konkurrenskraft. Vårt fokus har inte förändrats, utan vi fortsätter att öka servicegraden mot våra kunder och ytterligare befästa vår position som Europas ledande inredningsleverantör, säger Andersson.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.