Avslöjar: Så här blir Systeam-grundarens nya storbolag

Simonssongruppen lanserar nu det helt nya IT-bolaget Zparc. Fokus kommer ligga på att bidra till digitaliseringen av svenska företag.
– Vi vill bli det ledande företaget på IT-sidan för små och medelstora bolag, säger Zparcs vd Fredric Arvidsson.

Det står nu klart att Simonssongruppen fortsätter satsa på IT-sidan. Det nystartade företaget Zparc kommer erbjuda allt från rådgivning till leverans och förvaltning inom IT-sektorn.

– IT-branschen är en intressant bransch med stora tillväxtmöjligheter. Vi har sedan tidigare innehav inom IT, och har sökt möjligheter att bredda oss inom detta område, säger Simonssongruppens vd Ulf Lilja.

Fokus kommer ligga på att bidra till digitaliseringen av svenska företag. I nuläget har Zparc cirka 25 medarbetare på fyra orter i landet: Jönköping, Värnamo, Stockholm och Umeå. Det blir Fredric Arvidsson som går in som vd i bolaget.

– Jag ser en stor möjlighet till snabb tillväxt då vi upplever ett stort intresse från nya medarbetare och kunder. Kunderna efterfrågar en lokal partner med rätt kompetenser samt ett kundnära beslutsfattande, säger han.

Flera Evry-avhoppare ansluter till bolaget

Arvidsson har tidigare arbetat på Evry, som drabbats av ett flertal tunga avhopp i Jönköping och Värnamo den senaste tiden. Ett antal av dessa personer, men inte alla, ansluter nu till Zparc.

Till skillnad från konkurrerande företag på området kommer inte Zparc satsa på de större globala kunderna.

– Vi vill bli det ledande företaget på IT-sidan för små och medelstora bolag, säger Arvidsson till Jaffärer.

Fakta
Simonssongruppens grundare, Stig-Olof Simonsson, ligger även bakom Systeam, som grundades i Jönköping 1984. För tio år sedan sålde Simonsson sitt ägande i bolaget till norska ErgoGroup. 2012 bytte koncernen namn till Evry.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.