Färre startar företag i länet

– Sysselsättningen i Sverige ökar och det brukar innebära att många av de som funderar på att starta eget i stället väljer att söka en anställning, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs i ett pressmeddelande.

Det registrerades 99 nya företag i Jönköpings län under augusti månad. Det är en minskning med 16,1 procent jämfört med motsvarande månad 2015, då antalet nyregistreringar uppgick till 118.

I landet som helhet startades 4 629 nya företag under augusti månad, jämfört med 4 914 stycken motsvarande period året innan. Det är en minskning med 285 företag, eller 5,8 procent, jämfört med augusti 2015.

Nedåt i 13 av 21 län
Under augusti månad minskade nyföretagandet i 13 av 21 län. Den största ökningen hade Kalmar län med 31,4 procent, medan Gotland stod för den största minskningen, på 36 procent.

Hittills är 2016 ett starkt nyföretagarår. Mellan januari och augusti, har antalet nyregistrerade företag ökat med 7,7 procent jämfört med samma period 2015.

– Att fler väljer att förverkliga sina drömmar och idéer är bra för Sverige. Fler företag betyder fler jobb och därför behövs ett företagsklimat som gör att fler vågar ta steget att starta eget, säger Boo Gunnarson.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.