EXTRA: Krister Leimola lämnar Jmini

Efter 10 år i nättidningsbranschen lyfter nu Jminis grundare och vd Krister Leimola på hatten och tackar för sig.

– Det har varit oerhört roligt att kunna bidra till nättidningens framtid, säger Krister Leimola.

Medieentreprenören Krister Leimola kan stoltsera som grundaren bakom flera väletablerade tidningar; The All Time High, Jnytt, Jxtra, Jaffärer och Jmini. Men nu lämnar han tidningsbranschen efter många framgångsrika år för att göra något helt annat. Krister kommer inte att ha kvar något delägarskap i Jmini framöver utan lämnar mediebranschen fullständigt.

– Efter några månaders betänketid har jag tagit beslutet att lämna. Jag känner att jag har gjort mitt i företaget. Nu lämnar jag Jmini på en nivå där tidningen kommer att kunna leva vidare. Vad jag ska göra nu är inte helt bestämt än, men det blir inget medierelaterat, säger Krister.

”Inga gratismackor”

Krister berättar att han totalt har haft 4 veckors semester under de senaste 4 åren och att han ser fram emot att inte behöva kliva upp kl 6 på helgmorgnarna för att uppdatera nyhetsflödet framöver.

– Det ska bli skönt att slippa den pressen. Det har varit en lång, tuff resa utan några gratismackor och nu lämnar jag för ett lugnare liv.

Vad kommer du att sakna mest med Jmini?

– Jag kommer framförallt att sakna människorna i företaget. Genom väldigt lite resurser har våran personal tagit en bra position i Jönköping. Medarbetarna har kämpat i motvind men inte gett upp, jag hyllar min personal.

– Det är så kul att vi har störst antal följare på Facebook. Jag kommer att sakna allt action som finns kring en tidning.

Vad förutspår du för framtid för Jmini?

– Tidningen kommer att fortsätta att utvecklas och om några år är den nummer ett eller nummer två i Jönköping. Jmini har gjort en fantastisk resa från 100 till 40 000-50 000 unika läsare i veckan i en konkurrensfylld marknad med många duktiga aktörer.

Hur ska du tillbringa din första lediga helg?

– Jag vet inte. Vad gör man när man är ledig?

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.