Superduo i mansdominerad bransch

Beatrice Carpvik, 24 år, är varumärkesansvarig och Johanna Björnsund, 25år, är marknadsförare på konsultföretaget Consid, och tillsammans marknadsför de Consid nationellt. Med 325 anställda finns Consid i 13 städer med huvudkontor i Jönköping.

För två och ett halvt år sedan fick Beatrice en anställning på företaget, direkt efter sina högskolestudier. I en mansdominerad it-bransch blev hon ansvarig för all marknadsföring inom företaget.

– Jag var yngst och det fanns få tjejer i bolaget. Det är allmänt känt att it-branschen är mansdominerad och det är kul att få vara med och förändra bilden och utmana fördomarna säger Beatrice.

Sedan i våras är även Johanna en del av företaget och tillsammans utgör tjejerna 100 procent av Consids marknadsavdelning. Beatrice kom i kontakt med Johanna via gemensamma vänner.

– Jag har ensam jobbat på marknadsavdelningen fram till nu och kände att den behövde utvecklas. Jag bokade in ett möte med Johanna och vi landade i att hon skulle passa bra in i marknadsavdelningen, säger Beatrice.

Vågar satsa på yngre förmågor
Johanna beskriver Consid som ett snabbväxande företag där många unga anförtros med ansvarspositioner .

– Consid vågar satsa på yngre förmågor. Man blir hängiven det man gör när man får chansen. Det får en att växa, säger Johanna, som precis avslutat sin Civilekonomutbildning på Högskolan i Jönköping.

Nätverk för kvinnor i it-braschen
Jämställdhet är en extra viktig fråga i en mansdominerad bransch. På Consid arbetar man därför bland annat med nätverket Q Rendezvous som är en mötesplats där it-intresserade kvinnor kan utbyta erfarenheter, etablera professionella relationer och stärka sin yrkesroll.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.