Storsatsande Jönköpingsbolag förstärker med tungt namn

Storsatsande startupen Sport Competence rekryterar nu Adam Svensson som ny projektledare. Svensson har tidigare jobbat med bland annat mountainbike-EM och studentbalerna för FC Event.
   – Det ska bli kul att få vara med på resan från början, säger han.

Den Jönköpingsbaserade startupen Sport Competence satsar vidare och plockar in Adam Svensson som ny projektledare. Svensson har flera års erfarenhet från FC Event, där han bland annat jobbat med Måndagsklubben, mountainbike-EM och nu senast studentbalerna på Spira.

– Det ska bli kul att få vara med på resan från början, säger han.

Techbolagets affärsidé bygger på digital kunskapsutveckling inom idrotts- och motionsrörelsen. I tjänsten erbjuds exempelvis idrottsrelaterade utbildningar och inspirationsföreläsningar med sportprofiler.

Svenssons roll blir att åka ut och träffa idrottsföreningar och instruera hur man på bästa sätt nyttjar företagets portal för att utveckla sin förening.

– Det som driver mig mycket är just att träffa människor. Jag tror starkt på det här företaget och de som jobbar med det, säger Svensson.

Sport Competence har sedan tidigare knutit avtal med stora aktörer såsom Svenska Fotbollförbundet. I veckan lanserade företaget även ett samarbete med den sociala medieplattformen Iplay, som riktar sig till idrottsprofiler och fans.

Genom samarbetet kommer Iplay-användarna kunna ta del av utbildningsmaterialet som finns på Sport Competence.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.