Hon blir ny vd för Länsförsäkringar

Henrietta Hansson är 52 år och har sedan 1999 jobbat inom länsförsäkringsgruppen i olika verksamheter och roller. Innan hon blev vd för Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad har hon bland annat varit vd för IT-center i Länsförsäkringar AB, Agria Djurförsäkring och Länsförsäkringar Kristianstad.

– Henrietta är det självklara valet, säger Länsförsäkringar Jönköpings styrelseordförande Göran Lindell och fortsätter:

– Hon var den enda som i alla avseenden motsvarade vår relativt omfattande kravprofil som vi har varit noga med att hålla oss till genom hela rekryteringsprocessen. Det som särskilt talar till Henriettas fördel är att hon har ett gott renommé som ledare och nätverksbyggare. Därtill har hon en relevant och intressant erfarenhet av en bred verksamhet inom länsförsäkringsgruppen.

– Efter drygt sex otroligt spännande och roliga år som vd på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, där jag trivts på alla vis, så är det både lockande och spännande att få komma till Länsförsäkringar Jönköping. Mina rötter är från Jönköpings- och Vetlandatrakten så det ska verkligen bli roligt att återvända dit med närhet till släkt och vänner. Jag ser fram emot att få vara med och driva Länsförsäkringar Jönköping vidare, säger Henrietta Larsson.

Jönköpings nuvarande vd Örian Söderberg fortsätter som vd för bolaget tills Henrietta är på plats och går därefter i pension.

Henrietta Hansson börjar sin nya tjänst i slutet av april 2017.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.