Han blir ny vd för Kinnarps

Robert Petersson blir ny verkställande direktör och koncernchef för Kinnarps från och med den 1 december 2016. 

Det blir den nuvarande vd:n för Fläkt Woods AB, Robert Petersson, som tar över vd-posten på Kinnarps från och med den 1 december 2016. 

– Det är med stor glädje jag kan konstatera att Robert Petersson är tillbaka hos oss. Robert har lång erfarenhet av förändringsprocesser och verksamhetsutveckling. Hans uppdrag blir nu att utveckla verksamheten för att höja konkurrenskraften och befästa vår position som Europas ledande leverantör av inredningslösningar, säger Kinnarps AB:s styrelseordförande Henry Jarlsson i en kommentar.

Robert Petersson är 55 år och utbildad civilingenjör. Genom sin yrkesverksamma karriär har han skaffat sig en gedigen erfarenhet av ledande befattningar, både som vd, säljchef och produktionschef inom olika företag. Robert har också tidigare varit anställd inom Kinnarps. Under perioden 2001-2005 tjänstgjorde han som produktionsdirektör, nu återkommer han som koncernchef.

– Jag känner mig hedrad och glad över att åter få kliva in i Kinnarps och få möjlighet att leda bolaget framåt. Det är fantastiskt att se vad Kinnarps har åstadkommit. Nu ser jag fram emot att tillsammans med styrelsen, ägarna och medarbetarna ytterligare stärka Kinnarps position och öka effektiviteten”, säger Robert Petersson.

Nuvarande vd Per-Arne Andersson blir kvar i rollen fram till dess Robert Petersson tillträder.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.