De blev Årets mentorer i Jönköpings län

Under onsdagen delades utmärkelsen Årets mentorer ut av Almi och Nyföretagarcentrum på Vy Sky-bar i Jönköping.

Inom kategorin Nya företag vann Lennart Abrahamsson och i kategorin Tillväxtföretag vann Dagnija Waern.

Priserna mottogs vid en prisceremoni i samband med ett frukostmöte på Vy Sky-bar i Jönköping. De vinnande mentorerna har under ett års tid ställt upp ideellt för att stötta var sin företagare. Grundkriterierna för att bli utnämnd som mentor är att de ”har har delat med sig av sina erfarenheter, kunskaper och fungerat som bollplank åt sin adept”. Det är adepterna själva som nominerat sin mentor till priset Årets mentor.

Länsvinnarna går nu vidare till den nationella tävlingen Årets Mentor 2016. De nationella vinnarna presenteras på mässan Eget Företag i Stockholm den 11 november.

FAKTA OM VINNARNA
Lennart Abrahamsson har en lång och gedigen erfarenhet som företagare. Han har varit verksam i Ejderstedts som säljer maskiner, tillbehör, verktyg och reservdelar till möbel- och snickeriindustrin. Maskin-försäljningen har sedan starten varit riksomfattande och baserad på ett antal generalagenturer för maskin-tillverkare från i huvudsak Tyskland, Italien och Danmark. Lennart är verksam inom Rotary Tabergsdalen som aktivt samarbetar med NyföretagarCentrum i mentor-programmet. Han har under många år hjälpt olika företagare som mentor. Ett värdefullt och stimulerande arbete.

Lennarts adept heter Dejan Jordanov och är designern bakom Klövern. Klövern är mångsidiga möbler för barn i åldern 1-5 år och är konstruerad med barnen i fokus.

Genom mentorskapet har Dejan fått hjälp att tänja sina gränser och prova nya strategier. Det har varit avgörande för en utveckling och växande försäljning för en ny idé på nya marknader. Mentorskapet har på ett avgörande sätt bidragit till ett genombrott och nytänkande i Dejans företagande och har fått ho-nom att prova ”otänkbara” strategier.

Dagnija Waern har under de senaste 15 åren haft olika tjänster som försäljningschef, senast på Lapp-set Sweden AB i Enköping. I botten är hon byggnadsingenjör som sedan kompletterats med marknadsföringsutbildning. Under större delen av sitt yrkesverksamma liv har Dagnija arbetat med försäljning – främst mot byggmarknaden.

Dagnijas adept heter Dag Malgeryd och driver företaget Recaremed AB. Recaremeds produkter underlät-tar hanteringen av överblivet läkemedel och ansvarar för en säker och kontrollerad destruktion.

Mentorskapet har resulterat i att Dags företag har fått en fungerande struktur och det har även bidragit starkt till att lyfta Dag som företagsledare. Under mentoråret har företaget också fått en fantastisk omsättningsökning.

Källa: Almi

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.