Här är Jönköpings okända miljardbolag

Det var i augusti 2015 som Viköperdinbil.se drog igång sin verksamhet i Ljungarum. Bolaget, som har sin bas i Berlin under namnet Auto1, finns i dag på tio platser runtom i Sverige. Auto1 grundades 2012 av tysken Christian Bertermann.

Sammantaget omsätter företaget cirka nio miljarder kronor i de tjugo länder de i dag är verksamma. I Jönköping jobbar just nu totalt fem personer med verksamheten, som går ut på att värdera och köpa in bilar.

Både privatpersoner och företag kan komma in med sina bilar, oavsett årsmodell. Företaget provkör bilen och tar en serie bilder på den.

Kunden får sedan ett pris baserat på den värdering som görs. Företaget är också beredda att lösa lån och leasingkontrakt. Efter att köpet genomförts säljs bilen vidare till tredje part.

– Det säljs inte till några privatpersoner, utan bara bilhandlare, säger Nina Levin, som är kundmottagare på Viköperdinbil.se i Jönköping.

Den här affärsmodellen innebär att företaget är en direktkonkurrent till Blocket, något medarbetarna är väl medvetna om.

– Det är många som kommer hit som inte vill använda Blocket, säger Levin.

Varför ska man gå till er i stället för Blocket?

– Det är jättemycket smidigare. Att slippa ha en massa folk som ringer sent på nätterna och inte kommer när det är sagt. Här vet man att får man det här budet, då sitter pengarna på kontot sen. Man slipper alla de där däcksparkarna, som många säger.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.