Klart: De ska driva Icas nya jättesatsning

I början av 2017 slår Ica Kvantum upp portarna i det nya stadshuset på Madängen i Huskvarna. Nu står det klart att det blir Greger och Linda Carlpihl som kommer driva butiken.

– Det kommer vara en traditionell Kvantum-butik. Så det är inget extremt stort och heller inget extremt litet, säger Greger Carlpihl.

Butiken kommer ha en yta på 3 800 kvadratmeter. I samma byggnad kommer finnas cirka 300 arbetsplatser för kommunens anställda. På bottenplan kommer även finnas ett bibliotek.

Carlpihl driver i dag Ica Supermarket i både Jönköping och Huskvarna. Den senare kommer läggas ned i samband med att Kvantum öppnar. Steget över till Kvantum-butik innebär vissa nya utmaningar för Ica-handlaren.

– Vi gillar det här med mat och matglädje och har bedrivit Klostergatan på det sättet. Så där är väl ingen större skillnad. Däremot får vi större ytor och större parkeringsplatser som vi inte har på Klostergatan egentligen, säger Greger Carlpihl.

– Sen så har man lite större sortiment i Kvantum-butikerna än vad man har i Supermarket-butikerna och man tolkas mer som att man är en storbutik än en kvartersbutik, säger han.

Kvantumbutiken väntas öppna under den tidiga våren 2017. Något exakt datum är inte klart i nuläget. Stadshuset i stort beräknas öppna i augusti 2017.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.