Städdoldis i framgångssaga kan bli årets entreprenör

Torsdagen den 17 november har entreprenörer från tio företag chansen att bli östra Sveriges främsta entreprenör när regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year avgörs i Jönköping. Två nominerade från Jönköpingsregionen finns med på nomineringslistan. Det är dels den välkända fastighetskungen Gunnar Järvhammar, som driver Lustgården och den mindre kända i publika sammanhang, Olga Kovalchuk, som driver hemserviceföretaget K2comfort i Habo.

– Det är väldigt spännande och väldigt roligt att bli nominerad och få uppmärksamhet för vårt arbete. Det är bevis på att vi som företag arbetar rätt, säger grundaren Olga Kovalchuk till Jaffärer.

Raketsnabb expansion
Bolaget, som är ett hemserviceföretag inom städ och hemtjänst grundades så sent som 2011. De har sedan starten haft en mycket snabb tillväxt. Förra året omsatte K2comfort över 20 miljoner kronor och har över 100 anställda.

–Från början var vi ett renodlat hemstädningsföretag med säte i Habo. Idag har vi sju kontor i Jönköpings- och Skaraborgs län samt uppdrag i Göteborg, Kalmar och Växjö. Nu har vi också utökat verksamheten till att omfatta hemtjänstuppdrag. Förra året blev vi godkända av Jönköpings kommun att utföra hemtjänst inom äldreomsorgen och idag expanderar vi snabbt inom det området.

Varför tror du att du har blivit nominerad?

– Jag vill verkligen betona att den här utmärkelsen inte handlar om mig. Vi är ett mycket starkt team med duktiga och professionella medarbetare som arbetar hårt.

Vilka tre tips vill du själv ge till entreprenörer som vill skapa ett bolag med lönsam tillväxt?

1. Det viktigaste är att växa med ett positivt kassaflöde och inte med lånade med pengar. Vi har alltid vuxit harmoniskt med kassaflödet.
2. Hitta en nisch som är tydlig. Lova och leverera.
3. Investera i din personal och hålla en hög kvalitet.

Vinnarna i de sex regionfinalerna möts den 1 februari i den nationella finalen i Stockholms stadshus. Den nationella vinnaren får sedan representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

De tio entreprenörer som gör upp om titeln i Östra regionen är:

Bo-Wilhelm Horndahl, Newport Collection AB, Norrköping 
Richard Hertvig, Alvestaglass AB, Växjö
Paul Haglund, Konga Mekaniska Verkstad AB, Tingsryd 
Fredrik Åström, Dufweholms Herrgård AB, Gnesta 
Carl-Gustaf Svensson, Kronfönster AB, Växjö
Olga Kovalchuk, K2 Comfort AB, Habo
Gunnar Järvhammar, Lustgården Norden AB, Jönköping 
Jacob Nilsson, Axjo Plastic AB, Gislaved
Senja Ljung, SM Entreprenad AB, Söderköping 
Claes Persson, Silverstone AB, Ljungby

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.