Fortsatt prisrally på bostadsrätter i Jönköping

På måndagen presenterade Mäklarstatistik nya siffror på prisutvecklingen över bostäderna. I Jönköpings kommun har villapriserna ökat med tre procent de senaste tre månaderna. Priserna på bostadsrätterna fortsätter att öka kraftigt – upp tio procent.

– I Jönköping karaktäriseras bostadsmarknaden av ett väldigt lågt utbud och det råder speciellt stor brist på små och större bostadsrätter, det vill säga ettor och femmor. Tempot stannade upp lite tidigare under året och många förutspådde att prisuppgångarna skulle avta. Men marknaden börjar nu ta ordentlig fart igen och det rullar på som vanligt. Det är en mycket positiv utveckling i hela Jönköping och trycket på nyproduktion är hög, säger Jan Windolf, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping.

Nässjö i Sverigetopp
Nässjö kommun tillhör den bostadrättsmarknad i Sverige där priserna har ökat mest de senaste tre månaderna. Här har bostadsrättspriserna gått upp med 20 procent.

– Det har länge funnits ett stort intresse för att flytta in till Jönköping vilket beror på att många generellt väljer att bosätta sig i städer istället för på landsbygden. Nu ser vi dock satsningar på infrastrukturen i regionen och det gör att mindre orter blir mer attraktiva. Bostadspriserna i Nässjö har exempelvis stigit kraftigt på grund av en bättre väg till Jönköping. Vi ser också samma tendenser i Mullsjö där nya kommunikationer förbättrar pendlingsmöjligheterna och orsakar prisuppgångar, säger Jan Windolf, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.