Joakim Green är framtidens innovatör

Jönköpingsentreprenören Joakim Green placerade sig på andra plats när innovationspriset ”SKAPA Framtidens Innovatör” delades ut. Han får sitt pris för Proposales, en ny standard för att skicka offerter online.

– Det är jätteroligt att få ta emot den här utmärkelse även på nationell nivå, speciellt eftersom Sverige är erkänt duktiga på innovationer, säger Joakim Green till Jaffärer. 

Bland de tre nationella vinnare som utsågs gick första priset på 75 000 kronor till Philip Olsson från Hallands län för hans anordning för att öva och spela in sång utan att störa grannar.

Andra priset, på 50 000 kronor, gick till Joakim Green från Jönköpings län för hans Proposales, som är en plattform och ett distributionssätt där offerter presenteras som en interaktiv och mobilvänlig webbsida. 

– Jag ser det som ett kvitto på att Proposales har möjlighet att förbättra vardagen för många människor, vare sig man arbetar med försäljning eller kommer i kontakt med offerter på annat sätt.  

Hur ser expansionsplanen ut för Proposales?

– Sverige är en liten marknad men ett väldigt bra ställe att starta ifrån. Vi svenskar använder gärna ny teknik för att underlätta vardagen. Ambitionen är att bli en global branschledare, där USA är en viktig marknad att vinna.  

Vad kommer du att göra med prispengarna?

– Jag fortsätter att investera i Proposales och den fortsätta produktutvecklingen. När man är ett företag där produkten står i centrum krävs det att man hela tiden är på tårna och förbättrar användarupplevelsen. En bra produkt är den allra bästa marknadsföring för att nå ut till nya användare.   

Har du andra projekt på gång?

– Givetvis finns det möjlighet att innovera på flera håll inom ett sådant här stort område, men just nu är fokus att bygga världens bästa offertverktyg. Jag är övertygad om att det krävs fokus för att lyckas.

I motiveringen skriver juryn bland annat:
”Ett mer digitaliserat samhälle ökar tillgänglighet och effektiviteten i vardagen för individer och verksamheter. Joakim Greens skapade verktyg är byggt på digitalisering för att förenkla, tillgängliggöra och effektivisera hanteringen av en av de mest grundläggande uppgifterna i ett företag – att skriva offerter”.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.