Efter butiksflykten – här är nya storsatsningarna i centrum

Som Jmini skrivit tidigare har cityhandeln i Jönköping drabbats av flera tunga avhopp den senaste tiden. Det rör sig om större kedjor som McDonalds, Stadium och Intersport som valt att stänga sina butiker i centrum.

Jesper Lidhjelm Steén, som är vd för Jönköping City, är emellertid inte orolig över utvecklingen. Han anser att det är konsumtions- och beteendeförändringar som ligger till grund för de stora kedjornas motgångar.

– Vi har över 300 verksamheter och har haft flera nya etableringar de senaste åren och flera är på väg in. Det är naturligt att några går bra och att andra går sämre, sade han till Jmini i oktober.

För att skapa nya möjligheter i centrumhandeln lanserar nu Jönköping City tre nya sätt att utvecklas genom digitalisering.
Det rör sig dels om ett samarbetsavtal med Helpa och Mymall, som ska underlätta för verksamheterna i city att använda digitala kanaler.

En andra del i satsningen är en city-app, som blir en plattform för utbud och erbjudanden.

Dessutom planeras en form av cykellunch. Det innebär ett nytt sätt att beställa lunch från restauranger i city och få den levererad till arbetsplatsen.

Mer information om de nya digitala satsningarna följer.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.