Tidiga julklappen: Ikea-anställda delar på 1 miljard

Alla anställda på Ikea har fått en tidig julklapp. Bolaget meddelar nu att de delar ut över 1 miljard kronor till sina anställda genom sitt lojalitetsprogram ”Tack!”. Det innebär att varje medarbetare i genomsnitt får 14 700 kronor i form av en pensionsavsättning.

Det är via lojalitetsprogrammet ”Tack!” som Ikea nu delar ut en bonus på sammanlagt över 1 miljard kronor till alla som arbetar heltid inom Ikea-koncernen. Alla får samma summa oavsett enhet, position och lönenivå. Deltidsmedarbetare får en summa som står i relation till antal arbetade timmar. Alla medarbetare som arbetat fem verksamhetsår eller fler är kvalificerade. Årets utbetalning är närmare 14 700 kronor till varje medarbetare som kvalificeras.

– Vi vill vara en fantastisk arbetsplats, där människor trivs, utvecklas och vill stanna. Vi vet att våra medarbetare i första hand vill jobba hos oss för att vi är ett värderingsbaserat företag där utveckling är fokus. Vi vill gärna att våra medarbetare växer och utvecklas tillsammans med oss och ”Tack!” är bara ett sätt att uppmuntra lojalitet, säger Ikeas HR-chef Karin Bergman i ett pressmeddelande.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.