Ny färgklick i city

För en vecka sedan slogs portarna upp till den nya barnklädesbutiken Villervalla på Smedjegatan i city. Ett efterlängtat tillskott i Jönköping enligt flera kunder. – Vi är en färgklick på Smedjegatan, säger Elvira Sarafin, ansvarig butikssäljare.

Bakom rodret för den nyöppnade butiken står Elvira Sarafin, 23 år, och Sandra Arnoldsson, 23 år. Villervalla startades av socionomen Hanna Håkansson, som en barnbutik år 1999. Hon insåg dock ganska snabbt vad som saknades på marknaden – färgglada, unisexa barnkläder. Därmed föddes idén att starta det egna klädmärket Villervalla och första kollektionen släpptes 2005. 

– Vi säljer kläder för alla barn och vi har ingen pojk- eller flickavdelning. Här inne är kläderna baserade på tycke, inte på kön. Vi vill att barn ska få vara barn och kläderna är gjorda för lek och rörelse, säger Elvira Sarafin.

Idag finns Villervalla som konceptbutik i Stockholm, Göteborg, Malmö, Karlshamn, Alingsås och Jönköping. Deras kläder säljs även hos flera återförsäljare både i och utanför Sverige. 

– Det känns jättekul. Många känner ju till Villervalla sedan tidigare och har åkt långt för att köpa deras kläder, säger Sandra Arnoldsson, ansvarig butikssäljare.

– Äntligen säger folk, fyller Elvira Sarafin i.

Vad tycker ni om butikens läge i city?

– Alla Villervalla-butiker ligger i mysiga gränder, så Smedjegatan passar bra in i Villervallas koncept, säger Sandra Arnoldsson.

Att flera stora aktörer har valt att lämna city under hösten är inget som oroar tjejerna.

– City håller på att förändras – det blir mer småbutiker här. Men det ser vi bara som en positiv förändring, säger Sandra Arnoldsson.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.