Klart: Så här många har nominerats till årets kvinna

För andra året delas priset Året unga ledande kvinna ut av initiativtagaren Jönköpings Fältrittklubb. Utmärkelsen går till en kvinna som har ”utmärkt sig alldeles extra”. Första året vann Jennie Wall, regionchef på Nordic Wellness.

Bland nomineringar finns allt från entreprenörer inom tech, skönhet och butik till projektledare och chefer inom statliga verk och myndigheter. Därtill finns flera idrottsledare, VD:ar inom industri, försäljningschefer, marknadschefer och HR-chefer.

Kandidaterna presenteras i februari
Nu påbörjar urvalsprocessen, som sker tillsammans med Poolia Sverige, för att under februari 2017 publicera de nya namnen på listan. Tanken är att bygga vidare på förra årets lista bestående av 30 ledarförebilder och genom årets nya namn skapa en än mer kraftfull lista. Det finns inget exakt antal bestämt utan de som Poolia utifrån ett antal kriterier anser platsar på listan, tas med.

Vinnaren koras 2 mars
Den 2 mars sker sedan en prisceremoni på VY Skybar i Jönköping. Då hyllas samtliga utvalda ledare och högsta vinnaren får en inspirationsresa och en styrelseutbildning.

Om projektet
Enbart 28% av cheferna i Jönköpings län är kvinnor, vilket gör Jönköping sämst i landet. Förra året delades utmärkelsen Årets unga ledande kvinna ut för första gången. Utmärkelsens syfte är att synliggöra förebilder och på så sätt bidra till att fler kvinnor återfinns på ledande positioner.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.