Hälsosamma recept direkt i mobilen

Annika Lindström är utbildad friskvårdsterapeut och hälsocoach och jobbar även som kostrådgivare och träningsinstruktör. Via sin yrkesroll har hon genom åren kommit i kontakt med många människor som vill ha hjälp att hitta rätt i sin kost.

– För ett år sedan började jag klura på en recepttjänst som skulle kunna hjälpa folk med detta, säger Annika Lindström.

Nu har hon och kollegan Pernilla Bertilsson startat företaget Goodgreen med syftet att erbjuda sina kunder smidiga och hälsosamma recept med en färdig inköpslista direkt i mobilen.

– Vi vill inspirera till att äta mer grönt med ekologiska produkter, men för många är det svårt att veta vilka produkter de ska köpa och då blir inköpslistan svår att skriva.

Gluten-, laktos- och mjölkfritt

Inför varje vecka kommer ett sms med fyra recept anpassade för fyra personer, en inköpslista och elektroniska rabattkuponger. Dessutom finns alternativ i varje recept, så samtliga rätter kan bli gluten-, laktos- och mjölkfria.

– Det är viktigt för oss att recepten ska fungera för så många som möjligt. Varje recept innehåller alternativ för att det ska vara lätt att byta ut sådant som man inte tål eller inte tycker om.

Recepten är snabba, enkla och hälsosamma vardagsmiddagar med kyckling, kalkon, fisk och vegetariska recept.

Skippar rött kött

– Vi har tagit bort allt rött kött från våra recept, efter rekommendationer från livsmedelsverket. Dessutom kan de flesta tillaga rött kött på egen hand och då kan man ju göra det de övriga tre dagarna i veckan.

Goodgreen vänder sig till en bred målgrupp, allt från de som flyttar hemifrån, barnfamiljer, träningsfolk till pensionärer. Alla som vill äta hälsosamt.

Lanseras nationellt

I januari lanseras Goodgreen nationellt, efter en testperiod i Jönköping. Ägarna ser ljust på företagets framtid då trenden och intresset kring kost, hälsa och antal träningsutövare ständigt ökar.

På goodgreen.se finns mer matnyttiga tips, träningsevent och en hälsoblogg.

– Vi kommer framöver ha föredrag inom kost och stresshantering, tillägger Annika.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.