Allt du behöver veta om Jönköpings nya sushihak

På fredag får Jönköpigsborna ytterligare ett sushiställe att välja på när restaurangkedjan Sushi Yama öppnar.

– Förväntningarna var stora redan innan vi gick ut med öppningen, men de har växt sig större ju mer det närmat sig premiärdatumet. Vi har fått riktigt god respons i Jönköping, det märker vi främst på sociala medier som vår facebooksida. Vi förväntar oss kunna ge Jönköping det där lilla extra i sushiväg som definierar oss – god och fräsch sushi, lättillgänglig och i en inbjudande atmosfär. Vi är både spända och entusiastiska, det blir utan tvekan en bra start med många gäster, säger Danny Barsoum, Chief Brand Officer för Sushi Yama.

Hur kommer det sig att ni satsar på Jönköping?

– Vi uppfattar Jönköping som en stad på framfart, med ett gott företagsklimat och invånare som ställer sig positiva till nya influenser. Jönköping växer och vi vill hemskt gärna vara delaktiga i den utvecklingen.

Hur firas invigningen?

– Haha, ja du, öppningar är alltid roliga. Vi brukar vara sparsamma med firandet, men ett extra stort leende när vi välkomnar alla nya ansikten är en självklarhet.

Stilrent och kliniskt

Restaurangen på Barnarpsgatan kommer att ha sittplatser för 40 gäster. Liksom tidigare restauranger bygger mycket av inredningen på belysning från Flos, med element från kända formgivare. Lokalerna är ljusa med vita ytor och designade möbler. Kökspersonalen arbetar i öppna kök, så att restaurangens gäster ska kunna titta på när sushin tillagas.

– Det är stilrent och känns väldigt kliniskt, vilket vi vill koppla till vår hantering av sushin. Menyn är ständigt under utveckling och de japanska anorna har ett modernare stuk med en västerländsk prägel. Vi tar till oss av nya influenser och inspiration, samtidigt som vi också ger utrymme för vår kreativitet och skapar egna trender.

I princip hela kedjans restauranger är idag kontantfria och så blir också fallet med restaurangen i Jönköping. Vid årsskiftet går Sushi Yama över till att bli en helt kontantfri restaurangkedja, både av miljö- och säkerhetsskäl.

Är Jönköping en sushistad?

– Det är vi övertygade om att Jönköping är!

Konkurrensen i staden är inget som oroar Danny Barsoum.

– Vi välkomnar alltid konkurrens, det utvecklar vår verksamhet och branschen i sin helhet.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.