Lammhults köper möbelföretag

Morgana omsatte cirka 71 miljoner kronor under 2015/16 med ett rörelseresultat på cirka 7 miljoner kronor. Bolaget har 38 anställda.

Köpeskillingen är 45,9 MSEK, inklusive en nettokassa om 6,9 MSEK.

Morgana tillverkar huvudsakligen glaspartier för offentlig miljö och kontor. Därutöver har företaget produkter inom ljudabsorbenter, bord och modulinredningar.

– Morgana är ett lönsamt och välkänt möbelföretag med en mycket stark position inom sin huvudverksamhet, glaspartier. Morgana kommer att bli ett utmärkt komplement till koncernens övriga bolag och starka varumärken, säger Fredrik Asplund, vd och koncernchef för Lammhults Design Group i en kommentar.

Bolaget kommer att utvecklas och drivas under ledning av Lammhults Design Groups dotterbolag Abstracta AB och ingå i affärsområdet Office & Home Interiors.

– Genom förvärvet stärker vi vår ledande position inom inredningsakustik, säger Peter Jiseborn, vd för Abstracta AB och fortsätter: Framför allt kommer vi att bredda vårt erbjudande till marknaden.

– Vi är glada och stolta över att bli en del av Lammhults Design Group. Vi ser att vi kan tillföra koncernen och Abstracta mycket inom vårt område. Samtidigt får vi tillgång till koncernens breda erfarenhet och expertis, vilket kommer att inspirera och stötta oss i vår fortsatta utveckling, säger Magnus Ryberg, vd för Morgana AB.

Morganas vd Magnus Ryberg och säljchef, Stefan Fogelberg, tidigare delägare, kommer att arbeta kvar i bolaget. Morgana konsolideras per den 1 januari 2017.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.