Hemnet sålt – de tar över

De tidigare ägarna Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling säljer hela sina innehav i Hemnet. Nu står det klart att det blir investmentbolaget General Atlantic som tillsammans med ett antal investerare tar över succésajten Hemnet. 

– Hemnet är en otrolig framgångssaga och köpet ligger i linje med vår långsiktiga investeringsfilosofi, säger Chris Caulkin, investeringsansvarig på General Atlantic.

”Känns fantastiskt”
General Atlantic blir i och med affären majoritetsägare i Hemnet medan konsortiet med Pierre Siri och Henrik Persson blir minoritetsägare. Som ett led i investeringen tillträder Chris Caulkin, Pierre Siri och Henrik Persson i Hemnets styrelse.

– Jag har följt Hemnet sedan starten 1998 och det känns fantastiskt att äntligen kunna vara en del av bolaget. Hemnet är den bästa och självklara partnern för såväl mäklare, köpare som säljare av bostäder, säger Pierre Siri.

– Vår utgångspunkt har varit att åstadkomma en affärsuppgörelse som tillvaratar våra medlemmars intressen. Vi känner stort förtroende för de nya ägarna och ser fram emot att tillsammans med dem fortsätta utveckla Hemnet på ett sätt som attraherar och skapar nytta för både konsumenter och Sveriges fastighetsmäklare, säger Anders Edmark, Mäklarsamfundets styrelseordförande.

– Våra medlemmar har röstat igenom en försäljning av delar av vårt aktieinnehav i Hemnet och många har uttryckt sin belåtenhet över den nya köparen. Vi tror att vi tagit ett mycket bra beslut för alla Hemnets besökare, för Sveriges fastighetsmäklare och för Hemnets framtid. Vi ser fram emot att tillsammans med de nya ägarna fortsätta utveckla Sveriges främsta bostadssajt säger, Erik Olsson styrelseordförande för Fastighetsmäklarförbundet FMF.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.